Nieuws

Amerikaanse tech-sector opgeroepen om te vergaderen met Trump

Donald Trump organiseert deze woensdag een bijeenkomst in Trump Tower: een klein aantal topmannen en -vrouwen uit de Amerikaanse tech-sector kreeg een uitnodiging.

 
Enkele van de voornaamste tech-leiders in de Verenigde Staten zitten deze week rond de tafel met president-elect Donald Trump. Wat er precies op de agenda staat, is niet bekend, maar waarschijnlijk wordt er overlegd over thema’s als cybersecurity, encryptie en het Amerikaanse jobbeleid.
 
Uitnodigingen werden uitgestuurd naar een selecte groep van grote namen uit Silicon Valley. Een exacte lijst blijft uit, hoewel Recode alvast enkele genodigden kon achterhalen. Onder andere Larry Page, Tim Cook en Satya Nadella – de CEO’s van Alphabet, het moederbedrijf van Google, Apple en Microsoft – zijn aanwezig, maar ook afgevaardigden van Facebook, Cisco, IBM, Intel en Oracle hebben toegezegd.
[related_article id=”168902″] Andere namen vallen op door hun afwezigheid: een ‘njet’ kwam van Marc Benioff, CEO van Salesforce; Drew Houston, CEO van Dropbox; en Stewart Butterfield, CEO van Slack.
 
De bijeenkomst in Trump Tower zal waarschijnlijk niet van een leien dakje lopen. Zo hebben vele tech-leiders hebben zich eerder negatief over Trump uitgelaten, en is dat ongenoegen wederzijds. Bijvoorbeeld heeft Trump laten weten dat hij ijvert om zoveel mogelijk tech-jobs terug naar de Verenigde Staten te halen, terwijl bedrijven als Apple net gefundeerd zijn op buitenlandse fabrikanten. Het omgooien van dat offshoring-model zou de prijzen van iPhones en MacBooks nog meer de hoogte in kunnen katapulteren.
 
//www.smartbiz.be/achtergrond/168910/zo-reageert-de-tech-industrie-op-presidentschap-trump/

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business