BlackBerry-smartphones liggen al lang onder de zoden, maar in het internet of things vindt de fabrikant een nieuwe bestaansreden.

Advertentie

 
BlackBerry leeft nog en laat van zich horen. Sinds september liet de fabrikant hardware voor wat het was, en besloot het zich toe te leggen op software, een afdeling die enigszins succesvol bleek.  In dat kader introduceerde BlackBerry deze week een beveiligingssuite onder de naam BlackBerry Secure. De software mikt op de beveiliging van het internet of things (IoT) voor enterprise-bedrijven.
 
Het IoT kan voor zulke bedrijven een risico inhouden, omdat de veiligheid van zulke verbonden apparaten vaak te wensen overlaat. Zo kunnen apparaten gehackt worden, gerekruteerd in een botnet en ingezet in DDoS-aanvallen. Met BlackBerry Secure wilt BlackBerry bedrijven wapenen tegen zulke scenario’s. Toestellen zoals smartphones, wearables, slimme sensoren en industriële apparaten moeten via het platform makkelijker en veiliger beheerd kunnen worden.
 
BlackBerry Secure is voornamelijk een samenraapsel van producten die BlackBerry al eerder aanbood, zoals de multifactor-authenticatie of de virtuele werkplaatsen, aangevuld met enkele nieuwe oplossingen. Klanten kunnen verschillende producten uit de suite combineren en betalen volgens een jaarlijks abonnementsmodel.
 
//www.smartbiz.be/nieuws/167211/het-jaar-van-de-cybercriminaliteit-meer-ddos-aanvallen-dan-ooit/
 

Advertentie