Coolblue zoekt extra mankracht. Dit jaar worden zo’n 1.500 nieuwe mensen aangeworven waarvan zo’n duizendtal de eigen bezorgdienst moet versterken.

Advertentie

Zo wil Coolblue meer witgoed – onder andere wasmachines, droogkasten en koelkasten – op eigen krachten leveren. Dat meldt Marketing Tribune. Op dit moment rijden er al zo’n honderd Coolblue-busjes rond die die taak op zich nemen. Duizend extra bezorgers moeten ervoor zorgen dat de blauwe retailer de middelen heeft om het gros van zulke leveringen op zich te nemen.

CoolblueBezorgt

Die bezorgingen gebeuren in het kader van CoolblueBezorgt, de interne bezorgdienst die in juni in België werd gelanceerd, en al langer in Nederland bestond. Voorheen werd witgoed in Vlaanderen bezorgd via koeriersdienst Dynalogic. Coolblue wil echter meer van zulke leveringen in eigen handen hebben en zegt zo meer controle op de last mile van hun bezorgingen te hebben. ‘Een onderdeel waar we – tot voor kort – nog geen invloed op hadden in Vlaanderen,’ zei Matthias De Clercq, manager van Coolblue België bij de lancering van CoolblueBezorgt.

In 2017 werden al 250 bezorgers aangeworven door Coolblue. Voorlopig betekent dat Coolblue in het totaal zo’n 500 bezorgers in dienst heeft.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here