Het mobiele tijdperk ten spijt, zijn mobiele toestellen nog lang niet zo ingeburgerd op kantoor als verwacht. Of toch niet de mobiele toestellen die door het bedrijf worden uitgevaardigd.

Advertentie

 
Een onderzoek van Gartner toont namelijk aan dat als werknemers mobiel werken, ze dat vooral met een persoonlijke smartphone of tablet doen. Meer dan 9.000 werknemers in de VS, het VK en Australië werden ondervraagd, en slechts 23 procent van hen ontving een smartphone van hun bedrijf. Mobiel werken is desondanks geen uitzondering, en meer dan de helft van de werknemers die mobiel werken, gebruikten daarvoor hun persoonlijke exemplaar.

Pc blijft standaard

De pc blijft het populairste toestel om aan werknemers te geven. Meer dan de helft van de ondervraagden ontving een desktop van hun firma, en zo’n 36 procent kreeg een – al dan niet hybride – laptop. In vergelijking met de magere aanwezigheid van de bedrijfssmartphone, concludeert Gartner dat de “adoptiegraad van mobiele toestellen nog niet volwassen” is.
[related_article id=”168947″]

Productiviteit

“In het mobiele tijdperk is het verrassend dat zakelijk gebruik van smartphones en tablets niet zo hoog is als pc’s, zelfs wanneer rekening wordt gehouden met het gebruik van persoonlijke toestellen,” liet Mikako Kitagawa, leidend onderzoeksanalist bij Gartner. “Hoewel de aankoop van mobiele toestellen snel kostelijk wordt, kan het juiste gebruik van mobiele toestellen productiviteit stimuleren. Dat kan die kosten wel rechtvaardigen.”
 
Bovendien zijn werknemers vaak gelukkig met de toestellen die zijn aangeboden krijgen van hun werkgever. Minder dan 2 op 10 was ontevreden met het toestel dat ze gekregen hadden.

Advertentie