Op de laatste dag van Amazons jaarlijkse conventie, Re:Invent, werd aangekondigd dat Amazon Web Services een gratis anti-DDoS-maatregel introduceert.

Advertentie

 
DDoS-aanvallen teisteren de online wereld; kijk maar naar incidenten zoals Dyn, de blog van journalist Brian Krebs, BNP Paribas Fortis en ontelbaar veel andere voorvallen. AWS integreert daarom een beveiliging voor alle AWS-klanten die de impact van zo’n aanval moet beperken. De bescherming wordt Shield genoemd en wordt vanaf woensdag gratis beschikbaar voor alle webapplicaties die op AWS draaien.

Gratis vs. betalend

De standaardversie van Shield beveiligt webapplicaties tegen de meest voorkomende DDoS-aanvallen, door een aanval tijdig te signaleren en downtime in te perken. Voor diepgaande bescherming verwijst Amazon je naar Shield Advanced, een versie die wél betalend is. Shield Advanced biedt volgens Amazon een meer robuuste beveiliging tegen “grote en gesofisticeerde DDoS-aanvallen”, en beschermt tegen pieken in andere diensten zoals Elastic Load Balancing, CloudFront en Route53-veranderingen. Een abonnement is bovendien incluis de Web Application Firewall en ondersteuning van het AWS DDoS Response Team.
[related_article id=”166117″]
De geavanceerde bescherming tegen DDoS-aanvallen is een mooie plus, maar vooral de gratis beveiliging die Amazon voor elke klant aanbiedt, lijkt AWS een competitief voordeel te bieden. Security in de cloud is dan ook een grote plus, in tijden waarin het aantal DDoS-aanvallen de pan uitswingt.

Advertentie