Nieuws

Verjaardagsupdate Windows 10 is klaar voor bedrijven

Vier maanden na de verjaardagsupdate van Windows 10 is de nieuwe versie van het besturingssysteem klaar om ook door bedrijven gebruikt te worden.

De verjaardagsupdate van Windows 10 werd door Microsoft in een blogpost officieel ‘Current Branch for Business’ (CBB) verklaard, wat wil zeggen dat de versie veilig is om op grote schaal uit te rollen binnen een organisatie. Bedrijven die nog niet zijn overgestapt op de nieuwe versie van Windows 10, kunnen dat nu doen.

Meerlagige updates

De CBB-versie laat enkele maanden op zich wachten omdat Microsoft sinds Windows 10 koos voor een meerledige update-strategie. In de ‘Current Branch’ kan een update uitgevoerd worden zodra deze beschikbaar is. Dat is handig voor consumenten, maar bijvoorbeeld ook voor ontwikkelaars die willen werken met de meest recente versie van een besturingssysteem.

Bedrijven kunnen er echter voor kiezen om bepaalde updates niet meteen door te voeren, en in de plaats daarvan te wachten tot de nieuwe versie de hele pilootfase doorloopt. Zo zijn ze zeker dat de kinderziekten die bovenkomen tijdens de eerste maanden uit de weg zijn geruimd vooraleer ze de overstap maken. Pas wanneer Microsoft, softwareontwikkelaars, fabrikanten en klanten groen licht geven, wordt de update CBB verklaard, en wordt hij ook voor die bedrijven beschikbaar.

Geen actie nodig

De meeste bedrijven moeten geen actie ondernemen om de CBB-update binnen te halen, zegt Microsoft. Voor pc’s die gebruikmaken van Volume Licensing Service Center of Windows Server Update Services (WSUS), wordt de update in januari 2017 beschikbaar gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business