Nieuws

Belgische pakjeskluis maakt debuut bij boodschappendienst Beedrop

Beedrop slaat de handen in elkaar met eSafe om een pakjeskluis te voorzien voor hun klanten die online boodschappen bestellen en niet thuis zijn op moment van levering.

In De Pinte is vorige week de allereerste eSafe pakketbox geplaatst. De pakjeskluis zorgt ervoor dat bestelde boodschappen aan huis kunnen worden geleverd, ook wanneer de ontvanger niet thuis is. Een digitaal cijferslot moet de bestelling veilig bewaren tot de bewoners arriveren. De box heeft een volume van zo’n veertig liter, oftewel genoeg ruimte voor vier bakken drank.

In eerste instantie wordt de box gebruikt door Beedrop, een Belgische bezorgdienst voor verse, lokale producten. Klanten die van de dienst gebruikmaken kunnen ervoor kiezen om de box kosteloos bij hen thuis te zetten: Beedrop biedt eSafe-box gratis aan, mits een waarborg van 399 euro. Die som wordt teruggegeven wanneer de box opnieuw wordt ingeleverd. 

De vaste, lokale koeriers van Beedrop krijgen steeds de juiste cijfercode mee om toegang te krijgen tot de box, maar ook andere bezorgdiensten zoals bpost of PostNL zouden in de toekomst gebruik kunnen maken van de pakjeskluis, zegt eSafe-zaakvoerder Leon Renson tegen Gondola. ‘Wanneer je je bestelling plaatst, schrijf je de code gewoon naast jouw naam. Op de box wordt een sticker geplakt om de bezorger daarop te wijzen.’ Of klanten staan te springen om hun code op die manier te delen, is nog maar de vraag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business