Nieuws

Nieuw fulfilmentcenter bol.com officieel geopend

Bol.com stelde deze week zijn nieuwe fulfilmentcenter voor. Het gigantische magazijn zal niet alleen gebruikt worden om bestellingen voor te bereiden, maar ook om pakjes te sorteren.

Na een bouwperiode van anderhalf jaar is het nieuwe fulfilmentcenter van bol.com in het Nederlandse Waalwijk eindelijk een feit. Het gigantische center is zo’n acht voetbalvelden groot, en zal ruimte bieden voor zeven miljoen items. In de komende jaren moeten er uiteindelijk 2.000 mensen te werk worden gesteld.

Naast de fulfilment van de leveringen in Nederland en België, zal het center ook gebruikt worden om de pakjes te sorteren – iets dat normaal op een afzonderlijke locatie gebeurt. Het Waalwijkse magazijn wordt namelijk ook deels ingepalmd door PostNL, die de pakjes op locatie sorteert en vervolgens vanuit het center bezorgt. Dat moet de leveringen efficiënter maken, en verlaagt de CO2-uitstoot, klinkt het in een persbericht.

‘Per dag worden er bij ons tienduizenden artikelen besteld en op het drukste moment zelfs honderdduizenden,’ zegt algemeen directeur Huub Vermeulen. ‘We vinden het daarbij heel belangrijk dat onze klanten kunnen kiezen uit een breed assortiment van miljoenen artikelen en dat het pakketje al binnen een paar uur in huis kan zijn.’ Ook de sameday-delivery en fulfilmentdiensten die bol.com aanbiedt worden in de toekomst ondersteund door het fulfilmentcenter, vervolgt hij. ‘Denk daarbij aan de ontwikkeling van onze diensten ‘Vandaag Ophalen’ en ‘Logistiek via bol.com’, waarbij we de logistiek verzorgen voor de duizenden winkeliers in Nederland en België die hun artikelen via ons verkopen.’

Het fulfilmentcenter wordt vandaag gebruikt op kleine schaal, en zal de komende weken steeds meer pakjes te verwerken krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business