Een nieuwe IaaS-oplossing bij Combell is gebaseerd op OpenStack. Het platform is extra flexibel en komt met een gegarandeerde "99,999% uptime".

Advertentie

 
Na de aankondiging enkele maanden geleden, maakt het Belgische Combell nu officieel bekend dat klanten naast de bestaande oplossingen ook voor een OpenStack-platform kunnen kiezen. De opensource-technologie biedt een flexibele cloudomgeving aan die niet gebonden is aan een clouddienstverlener zoals Microsoft of Amazon. Zo wordt het eenvoudig om “een nieuwe server toe te voegen, netwerken te boven of zelfs eigen loadbalancers te schrijven”, aldus Combell.
 
Verder biedt de OpenStack-oplossing standaard “high-availability” aan. Frederik Pelman, managing director Combell legt uit: “Mocht er een hardwarefalen zijn, worden de virtuele componenten op een andere machine automatisch terug online gebracht. Dankzij de krachtige API’s van OpenStack, is het bovendien mogelijk dat klanten zelf nog extra logica bouwen om ervoor te zorgen dat een applicatie altijd en overal beschikbaar blijft.” Zo garandeert Combell een “99,999% uptime van [de] OpenStack-omgeving”.
 
Ten slotte werkt het aanbod met een pay-as-you-go-formule. Het verbruik wordt per maand of per uur berekend, wat bijvoorbeeld geschikt is voor tijdelijke projecten. Voor een standaardopstelling van 2vCPU, 4 GB virtueel werkgeheugen en 30 GB opslagruimte tel je 49 euro per maand neer, oftewel 0,068 euro per uur.
 
[related_article id=”168429″]