Nieuws

‘Volgende overname van Amazon wordt Carrefour’

Het zou weleens kunnen dat Amazon een oogje heeft op het supermarktconcern Carrefour. Dat wordt gefluisterd in de wandelgangen van de Parijse beurs.

Aast Amazon op de Franse supermarktketen Carrefour? Volgens vakblad Valeurs Actuelles is daar kans op. Een gerucht op de Franse beursvloer meent dat Amazon voor zijn volgende overname in de richting van Carrefour kijkt, en dat had ook een effect op de Franse beleggers. De voorspelling deed de aandelen van Carrefour vandaag met ruim twee procent stijgen.

Logisch vervolg

Beursanalisten menen dat de zet een logisch vervolg zou zijn op Amazons verovertocht doorheen de supermarktsector. De fysieke supermarkt is wereldwijd immers nog veruit het dominantste kanaal om boodschappen te kopen, waardoor ook online retailers zoals Amazon heil zien in de sector. Het zou daarom ook niet verwonderlijk zijn dat Amazon verder reikt dan de eigen achtertuin. Door Carrefour in te lijven kan Amazon meteen voet aan wal kunnen zetten op Europese bodem, met fysieke supermarkten in tien landen.

Bovendien is Carrefour op dit moment een niet al te dure aanwinst: de keten wordt gewaardeerd op 13 miljard euro. Dat is een koopje voor de Amerikaanse webgigant, die geschat wordt op 394 miljard euro.

Whole Foods

De overname van Carrefour zou passen bij die vorige aanwinst, Whole Foods. De supermarktketen is onder de vleugels van Amazon net aan een nieuwe start begonnen. Om te beginnen werd flink gesnoeid in de hoge prijzen van de supermarkt en telt Amazons ledenprogramma Prime ook in de supermarkt mee voor voordelen en kortingen.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business