Nieuws

Samsung wil pc-afdeling verkopen aan Lenovo

Volgens lokale media onderhandelt Samsung momenteel met Lenovo om zijn pc-divisie van de hand te doen.

Samsung zit momenteel samen met Chinese collega Lenovo om te praten over de overname van zijn pc-afdeling. Dat rapporteren Zuid-Koreaanse media. Er zou een bedrag van 1 biljoen won op tafel liggen, omgerekend zo’n 800 miljoen euro.

Het zou de tweede grote verkoop op korte tijd zijn voor Samsung, nadat het bedrijf in september zijn printerdivisie aan HP overmaakte voor zo’n 935 miljoen euro. De lokale pers sprak met een senior executive van de Zuid-Koreaanse fabrikant, en die zou hebben laten optekenen dat men “de pc- en printerafdeling als zijnde onder dezelfde categorie zou moeten beschouwen en dat het voor Samsung een natuurlijke volgende stap was om zijn pc-afdeling ook te verkopen”.

De onderhandelingen zouden al enkele maanden aan de gang zijn. Volgens de media is het nog niet duidelijk of de deal uiteindelijk zal beklonken worden of niet. Het is niet zo verrassend dat Samsung enkele van zijn minder winstgevende onderdelen van de hand wil doen. Het bedrijf heeft niet zo’n sterke positie in de pc-markt – bij ons verkoopt de producent bijvoorbeeld geen computers, en het verkoopssegment is sowieso niet echt meer bloeiend te noemen. Het fiasco met de Galaxy Note 7 heeft de financiële cijfers van het bedrijf ook geen goed gedaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business