Parcify zet creatieve vervoersmiddelen in om in Amsterdam op bestemming te komen, Niet om de snelste te zijn, maar om zijn klanten een ecologische keuze te bieden.

De Belgische pakjesdienst Parcify biedt sinds kort de mogelijkheid aan om een pakje te laten leveren via kajak of paddle board in Amsterdam. Het gaat om een proefproject dat een maand zal lopen. Met de levering via water wil Parcify zijn klanten een milieuvriendelijke optie aanbieden.

Alternatief voor bestelbus

“Leveren via het water is vandaag de meest betrouwbare en ecologische manier om pakjes tot bij klanten te krijgen” zegt Daan Giesen van Parcify. “Parcify is dan ook een alternatief voor al die busjes in de binnenstad, die meer en meer de boventoon voeren en voor steeds meer verkeersoverlast en milieuhinder zorgen. We zorgen ervoor dat mensen online kunnen blijven shoppen, en tegelijkertijd een positieve impact hebben op het verkeer en milieu.”

De pakketjes worden per boot naar het centrum van Amsterdam vervoerd. Daar nemen de koeriers de pakketten over en brengen ze per kajak of per paddle board verder naar de bestemmeling. Parcify zoekt momenteel nog volop koeriers die zich in het water willen wagen.

Parcify onderscheidt zich van andere koerierdiensten door te focussen op comfort: klanten kunnen zelf beslissen waar en wanneer ze hun bestelling aannemen. De start-up bestaat sinds 2015 en heeft onder andere Bpost als belangrijke investeerder. De Belgische post stak afgelopen zomer nog 1,5 miljoen euro extra in het bedrijf.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here