Nu de overname van LinkedIn onder vuur ligt, stelt Microsoft enkele maatregelen voor die de Europese Commissie moeten geruststellen.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
Microsoft ging vorige week naar verluidt enkele verbintenissen aan met de Europese Commissie om de overname van LinkedIn te verzekeren. Die deal wordt momenteel onderzocht door de Commissie vanwege antitrust-beschuldigen. Als LinkedIn aan Microsoft toebehoort, wordt gevreesd dat de gigant uit Redmond concurrenten ervan zou weerhouden om het platform te gebruiken en LinkedIn zou bundelen met de eigen producten, wat een gevaar betekent voor het mededingingsrecht.

Outlook add-in en geen snelkoppeling

De Wall Street Journal zegt nu te weten wat het voorstel inhoudt, op basis van mensen die “vertrouwd met de materie” zijn. Zo werd ten eerste voorgesteld om rivalen van LinkedIn toegang te geven tot Outlook. Concurrerende sociale media kunnen een add-in creëren die eigen content zichtbaar maakt in het mail-programma. Bijvoorbeeld zou het mogelijk worden om iemands profiel te zien in een kalender-item, zegt CIO.com. Daarnaast krijgen hardware-fabrikanten van Windows-producten de mogelijkheid om een eventuele standaard LinkedIn-snelkoppeling uit te schakelen.

Zorgen rond data blijven

Microsofts voorstel is gericht op het sussen van concurrerende sociale media, maar doet voorlopig niets aan de zorgen van concurrent Salesforce omtrent de data van LinkedIn. Salesforce liet eerder weten dat de overname van LinkedIn tot een datamonopolie zou leiden; zo zou Microsoft de gegevens op het sociale netwerk voor zich kunnen houden en een concurrentieel voordeel hebben op de CRM-markt.
Het is niet duidelijk welk effect de maatregelen hadden op de Europese Commissie. Het vonnis omtrent de deal volgt op 6 december; dan wordt beslist of de overname van LinkedIn doorgaat, en mits welke voorwaarden.
 
//www.smartbiz.be/nieuws/167282/daarom-koopt-microsoft-linkedin/