oracle

Na slachtoffer te worden van een gigantische DDoS-aanval, wordt Dyn opgekocht door Oracle. Op die manier wil Oracle zijn positie als cloudspeler verzilveren.

Advertentie

 
Een maand geleden werd het internet getroffen door een van de grootste DDoS-aanvallen aller tijden. De aanval viseerde Dyn, een DNS-provider die onder andere als Netflix, Amazon, en Twitter tot zijn klanten mag rekenen. Door de DDoS-aanval werden ook zij getroffen, wat er uiteindelijk toe leidde dat grote delen van het internet urenlang traag of onbereikbaar waren. Ogenschijnlijk een zware klap voor Dyn, hoewel er toch iets positiefs uit voortkomt.
[related_article id=”168833″]

“Natuurlijke extensie”

Oracle maakte namelijk gisteren bekend dat het de DNS-provider over zal nemen. De overname zou “een natuurlijke extensie” zijn van Oracle’s cloudplatform, en volgens Fortune heeft het bedrijf daar tussen 600 en 700 miljoen dollar voor over. Dyn zal onder de eigen naam zijn diensten voortzetten, maar dan onder de vleugels van Oracle. Daarmee haalt Oracle ineens een eigen DNS-provider binnen, een dienst die cloudconcurrenten als Google, Amazon en Microsoft al langer aanbieden.

Unieke data

Bovendien herbergt Dyn waardevolle data die Oracle een voordeel kunnen bieden ten opzichte van de concurrentie. Als DNS-provider kan Dyn informatie verzamelen over het internet werkt in het algemeen, maar ook hoe het níet werkt. Met storingen als die veroorzaakt door de DDoS-aanval in oktober, heeft Dyn toegang tot unieke informatie die mogelijk kan helpen om DNS-diensten voor bedrijven te optimaliseren. Op die manier is de DDoS-aanval waar Dyn het slachtoffer van werd, toch nog voor iets goed.

Advertentie