Na slachtoffer te worden van een gigantische DDoS-aanval, wordt Dyn opgekocht door Oracle. Op die manier wil Oracle zijn positie als cloudspeler verzilveren.

Toys 'R' Us zou zich klaarmaken om de boeken neer te leggen. De speelgoedverkoper worstelt met de omschakeling naar online verkoop en een grote schuldenberg.

Advertentie

De Verenigde Staten kijkt mogelijks aan tegen een van de grootste faillisementen in lange tijd: de bekende speelgoedketen Toys ‘R’ Us zou de handdoek in de ring willen gooien. Dat rapporteert The Wall Street Journal. Een van de grootste oorzaken voor de teloorgang van de Amerikaanse sterkhouder is de moeizame omschakeling naar digitale verkoop, en de verhoogde concurrentie die e-commerce met zich meebrengt.

Schuldendruk

De speelgoedketen doet zelf geen uitspraken over de situatie, maar geeft volgens Reuters wel aan dat de speelgoedbranche te lijden heeft onder de verschuiving naar het online kanaal. Daarnaast sleept het bedrijf een schuldenberg van 5 miljard dollar met zich mee, het gevolg van een slecht getimede privatisering in 2006, net voor de financiële crisis wereldwijd toesloeg. De schulden die het toen maakte bleven als een betonblok aan het been van Toys ‘R’ Us hangen, waardoor het de laatste jaren niet meer voldoende kon investeren in zijn winkels noch in online initiatieven.

Vanwege zijn financieel precaire situatie stellen de leveranciers van het bedrijf strengere voorwaarden, waardoor Toys ‘R’ Us mogelijk met een bevoorradingsprobleem zal komen te zitten in aanloop naar de feestdagen. Dat is een van de belangrijkste verkoopsperiodes voor de retailgigant, goed voor 40 procent van de jaaromzet. Een faillissement zou het bedrijf aan noodfondsen helpen om alleszins die periode nog veilig te stellen.

Toys ‘R’ US had tot aan de eeuwwisseling een aanwezigheid in België. In 1999 verkocht het zijn drie fysieke winkels in ons land door aan DreamLand.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here