Nieuws

Google en Intel diepen cloudpartnership uit

Google gaat met Intel in zee om de verbinding tussen Intel-architectuur en het Google Cloud Platform te versterken, en om enterprises te overtuigen de stap naar de cloud te zetten.

 
Google kondigde gisteren aan dat het een strategische alliantie sloot met Intel om “de enterprise-adoptie van de cloud te ondersteunen en versnellen”. Google en Intel werken al jaren samen, bijvoorbeeld rond processortechnologie in datacenters, maar nu zullen ze zich ook meer op de cloud richten.
[related_article id=”168872″]

Verbonden en veilig

In een blogpost haalt Google enkele prioriteiten aan waar het partnership rond zal draaien. Om te beginnen worden Google’s opensourcesystemen zoals Kubernetes en TensorFlow geoptimaliseerd voor Intel-architectuur. Daarnaast werken beide partijen een platform om Intel’s IoT-toestellen te verbinden met de Google-cloud, en wordt er onderzocht hoe zulke verbindingen nog veiliger kunnen.
Een tweede doel is het bewust maken van de markt. Naast de gedeelde oplossingen, concentreren Google en Intel zich op educatieve materialen om de “IT’ers te ondersteunen die de overstap naar een multicloudwereld maken.”
 

Cloudconcurrentie

Het partnership is voor Google een van velen sinds de aanstelling van Google-vicepresident Diane Greene. Greene wil Google op de kaart zetten als een cloudspeler voor enterprise-bedrijven, en gaat zo de concurrentie aan met Microsoft en marktleider Amazon. Intel kan daarbij een handige geallieerde vormen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business