Microsoft doet een toegeving aan de Europese antitrust-autoriteiten om de overname van LinkedIn in goede banen te leiden.

In aanloop naar de officiële lancering van iOS 11 en ARKit introduceert Ikea alvast zijn nieuwe app die van de technologie voor augmented reality gebruik maakt.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Ikea introduceert zijn nieuwe iPhone-app Ikea Place die gebruik maakt van de nieuwe mogelijkheden voor augmented reality in iOS 11. Zo kan je virtueel meubels op ware schaal in je huis plaatsen.

“Ikea Place maakt het makkelijk om te kiezen wat je koopt voor jouw woning en om inspiratie op te doen. Bovendien kan je moeiteloos verschillende producten, stijlen en kleuren uitproberen in echte ruimtes”, vertelt Michael Valdsgaard, Leader Digital Transformation bij de Zweedse meubelketen.

Ikea experimenteerde in het verleden al met de mogelijkheid om virtuele meubels in je huis te plaatsen door de papieren catalogus op de grond te leggen en een soort QR-code te scannen met de app. De nieuwe app moet evenwel een stuk gebruiksvriendelijker en realistischer zijn dankzij de ARKit-technologie die Apple heeft ingebakken in iOS 11. ARKit maakt gebruik van de camera op je smartphone in combinatie met bewegingssensoren om een virtuele laag over de werkelijkheid te leggen. Je hebt dus alleen je iPhone nodig.

De Place-app gebruikt een schaal om de producten met 98 procent nauwkeurigheid automatisch aan te passen aan de afmetingen van de ruimte. Je kan zelfs de textuur van de stof zien, alsook hoe het licht en de schaduwen in de ruimte op de meubels vallen. Het resultaat kan je vastleggen als foto of video en natuurlijk kan je de producten ook rechtstreeks vanuit de app aankopen.

Bij lancering zullen al meer dan 2.000 producten in de app beschikbaar zijn. Het gaat in eerste instantie vooral om grotere woonkamermeubelen zoals zitbanken, salontafels en opbergoplossingen.

De app is officieel beschikbaar vanaf 19 september en kan worden gedownload in de Apple App Store. Om er gebruik van te maken, dient je toestel wel op iOS 11 te draaien. De nieuwste versie van Apples mobiele besturingssysteem wordt eveneens in de loop van deze maand gelanceerd.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here