Nieuws

Intel investeert kwart miljard dollar in autonome wagens

Intel ziet toekomst in autonome wagens. De chipfabrikant investeert daarom de komende twee jaar een hoop geld in technologieën voor zelfrijdende auto’s.

Tijdens de LA Auto Show heeft Intel laten weten dat het de komende twee jaar 250 miljoen dollar wil investeren in autonome wagens. Dit wil niet zeggen dat je binnen enkele jaren een zelfrijdende auto van Intel kan aanschaffen. De chipmaker richt zich immers op het verwerken van de data die door allerhande sensoren in de wagens zullen worden gegenereerd. De autonome auto’s zelf zullen van klassieke autofabrikanten komen. BMW werkt bijvoorbeeld al samen met Intel.

“Deze investeringen zullen de ontwikkeling aanzwengelen van technologieën die de grenzen van connectiviteit, communicatie, context awareness, deep learning, security, veiligheid en meer verleggen,” schrijft Intel in een persbericht.

Intel legde tijdens zijn keynote voornamelijk de nadruk op ‘volledig’. Auto’s die je momenteel kan aanschaffen zijn immers vaak al voorzien van allerhande technische snufjes die je helpen bij het rijden, zoals de Autopilot van Tesla. Een volledig zelfrijdende auto is echter een ander verhaal en vergt een hoop extra capaciteiten en technologieën. Intel hoopt hierin een belangrijke rol te kunnen spelen.

“Sensoren als, sonar, LIDAR en camera’s waarmee autonome wagens voorzien zullen worden, zullen zo’n 4.000 GB data per auto per dag produceren”, beweert Intel. De chipfabrikant wil maar al te graag zijn software loslaten op deze grote hoeveelheden data.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business