Google heeft de gmail-app op iOS onder handen genomen en de nodige verbeteringen geïntegreerd om deze gelijk te trekken met de Androidversie.

Na cash, kaart en smartphone kan je binnenkort ook betalen door simpelweg eens te lachen naar de camera.


De betaal-unit van Chinese e-commercegigant Alibaba pakt uit met een revolutionaire manier van contactloos betalen. In het KFC-restaurant in Chinese stad Hangzhou kunnen klanten nu ook betalen door hun beste glimlach boven te halen.

Aan de bestelkiosken in het restaurant wordt namelijk een nieuwe betaalfunctie uitgetest: de ‘Smile to Pay’-methode. Na het ingeven van hun bestelling kunnen klanten ervoor kiezen om zich te laten identificeren via een gezichtsscan. Ze worden dan gevraagd om enkele seconden in de ingebouwde camera te kijken, eventueel te glimlachen, en daarna hun Alipay-account te bevestigen door hun telefoonnummer in te geven. Het systeem herkent de gebruiker op basis van een gezichtsscan met een 3D-camera en een algoritme dat detecteert of het gezicht effectief tot een persoon behoort, in plaats van een foto of video.

Ook zware make-up of pruiken kunnen het systeem niet om de tuin leiden, zo beweert men. Indien toch incidenten zijn waarbij gebruikers zich voordoen als iemand anders om geld te stelen, betaalt Alipay de kosten aan het slachtoffer terug.


Het hele betaalproces zou bovendien slechts enkele seconden in beslag nemen, waardoor klanten snel kunnen betalen zonder zelfs hun portefeuille of smartphone boven te halen.

De technologie achter Smile to Pay werd voor de eerste keer in 2015 voorgesteld op de Duitse technologiebeurs CEBIT. Sindsdien hebben ook andere spelers gelijkaardige betaalmethoden getest: denk maar aan de selfie-methode van MasterCard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here