Nieuws

Walt Disney Company lanceert blockchain platform

Walt Disney Company heeft het blockchain platform Dragonchain opgericht. Het bedrijf zou het platform kunnen gebruiken in zijn parken en voor financiële transacties.

Walt Disney Company is onlosmakelijk verbonden met sprookjes en een vleugje nostalgie. Toch is het ditzelfde bedrijf dat een blockchain platform heeft opgericht. Disney kan de sprookjeswereld niet helemaal loslaten en heeft zijn platform Dragonchain genoemd.

“Het Dragonchain platform probeert de integratie van bedrijfsapplicaties en blockchain te vereenvoudigen,” schrijft het bedrijf. “We voorzien functies als integratie, bescherming van bedrijfsdata en vaste blokken van vijf seconden. Dragonchain werpt een nieuw licht op de blockchain technologie.”

Jamie Redman van Bitcoin.com heeft de technologie van Disney onder de loep genomen. “Dragonchain lijkt op andere blockchain portotypes met functies als timestamping, block ID en digitale handtekeningen,” weet Redman. “Dragonchain biedt verschillende definities voor bedrijfsverificatie, bedrijfsvalidatie, netwerkdiversiteit en legaliteit.”

Blockchain is momenteel voornamelijk bekend als technologie die bitcoins mogelijk maakt. Redman denkt dan ook dat Disney zijn platform kan gebruiken voor financiële transacties, maar ook voor dagelijks operaties. Volgens de bitcoinexpert zou Disney zijn technologie eveneens kunnen gebruiken om programma’s te creëren op basis van blockchain voor de ‘fast lane’-functionaliteit in Disney-parken. “Het platform zou de rittijden van attracties en de lengtes van de wachtrijen kunnen monitoren om een efficiënter proces te creëren,” aldus Redman.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business