IBM biedt zijn AI, Watson, aan alle geïnteresseerden aan. Slack is één van de eerste bedrijven die hierop ingaat en maakt zijn bot een stukje slimmer.


 
Slackbot, de digitale assistent van Slack, wordt een pak slimmer. Je kan de bot momenteel al allerhande vragen stellen over functies van de messaging tool. Meestal krijg je hier goede antwoorden op, maar soms slaat Slackbot de bal mis. Slack slaat daarom de handen in elkaar met IBM en voegt de cognitieve vaardigheden van Watson toe aan zijn bot.
 
De bedrijven geloven dat de gebundelde krachten van Watson en Slackbot ervoor kunnen zorgen dat je meer accurate antwoorden krijgt op je vragen. Beide firma’s zullen hun bevindingen delen met andere ontwikkelaars en hopen eveneens een Slack-chatbot te lanceren specifiek bedoeld voor IT- en netwerkproblemen.
 
Slack is niet het eerste bedrijf die de kennis van IBM’s Watson mag gebruiken. De artificiële intelligentie wordt eveneens ingezet voor een bot op Facebook Messenger van de Weather Channel. Hier leert Watson je voorkeuren kennen en biedt het gepersonaliseerde weerberichten aan.
 
Bovendien biedt IBM de vaardigheden van Watson aan alle geïnteresseerden aan. Ben je op zoek naar een AI voor het maken van je eigen bot, of mobiele app? IBM kan je hierbij helpen.
https://www.youtube.com/watch?v=1rTl1WEbg5U

Dorien heeft een achtergrond als programmeur en is bijzonder geïnteresseerd in robotica en biomedische technologie. Al draait ze haar hand ook niet om voor bredere thema’s als security en internet of things.