jamboard

Google mikt op het kantoor met zijn nieuwste hardware. Het bedrijf heeft het doek gelicht van Jamboard, een 55-inch interactief 4K-scherm om te vergaderen.


 
Met Jamboard hoopt Google een voet in de vergaderzaal binnen te krijgen. Het apparaat is een rechtstreekse concurrent voor de Microsoft Surface Hub, een gelijkaardig product. Googles 55-inch 4K-scherm moet een cloudgestuurde vervanger zijn voor alle hardware die bedrijven meestal gebruiken tijdens hun meetings, van beamers tot speakerphones.
 
In plaats van Windows gebruikt Google natuurlijk Android om het geheel aan te sturen. Het jamboard is gericht op bedrijven die een aanzienlijk deel van hun werk al met de G Suite verzetten. Google heeft een specifieke whiteboard app ontwikkelt om het display maximaal te benutten. Het scherm ondersteunt 16 verschillende touch inputs, bevat een stylus en gom, en komt met een ingebouwde camera en speakers.
 
Gebruikers zullen “jam” sessies op het scherm kunnen opstarten om samen te werken aan bestanden op het scherm. Aangezien Google de nadruk legt op de cloud is het werk ook gemakkelijk te delen. Het jamboard is slim genoeg om onderscheid te maken tussen wanneer je met de stylus of met je vinger werkt, en zal op die verschillende input ook anders reageren.
 
Uit de foto’s die Google heeft vrijgegeven is te zien dat het Jamboard met zijn eigen statief komt waarmee het rond te rijden is. De zoekgigant is nog niet zo ver dat het het apparaat al kan leveren, maar het stelt dat het Jamboard in 2017 beschikbaar zal zijn voor een prijs onder de 6.000 dollar.