Nieuws

Europese Commissie onderzoekt overname LinkedIn

EU-regulatoren onderzoeken de impact die de overname van LinkedIn door Microsoft zal hebben. Eerder deze week een vragenlijst gestuurd naar externe partijen die peilde naar eventuele antitrust-kwesties.

 
Het onderzoek wordt gestart nadat concurrent Salesforce aan de alarmbel trekt. Enkele maanden nadat Microsoft 26 miljard bood voor LinkedIn, waarschuwde Salesforce voor “ernstige antitrust- en dataprivacy-obstakels”. Het bedrijf is van mening dat wanneer Microsoft het sociale netwerk in handen krijgt, het de waardevolle data van de 433 miljoen leden LinkedIn-leden niet meer zal delen met concurrenten. Een scenario waarin Microsoft een streepje voor heeft op de CRM-markt.
[related_article id=”168542″] De Europese Commissie neemt de aanklacht serieus en verdiept zich nu in de materie. De uitgestuurde enquête vraagt onder andere in welke mate de data op LinkedIn uniek is, of deze kan worden gereproduceerd en welke alternatieven er bestaan voor het netwerk. Hiermee wordt gepolst naar de waarde van LinkedIn. Als de heersende consensus besluit dat er andere mogelijkheden zijn om gelijkaardige data te bekomen, zou Microsoft geen oneerlijk voordeel hebben.
 
Het is onwaarschijnlijk dat de overname wordt afgelast; indien de Commissie oordeelt dat de deal in strijd is met de antitrust-wetten, is het eerder aannemelijk dat Microsoft bepaalde voorwaarden opgelegd krijgt. Zo zal het mogelijk verplicht de LinkedIn-data moeten delen met concurrenten. Het vonnis van de Europese Commissie wordt op 22 november verwacht, volgens Reuters.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business