Nieuws, slider

Walmart gaat Amazon achterna met vliegend warenhuis

Walmart patenteert het concept voor een vliegend distributiecentrum. De Amerikaanse supermarktketen is niet de eerste die met dat idee op de proppen kwam.

Ongeveer een jaar geleden patenteerde Amazon al zo’n warenhuis in de lucht. Het distributiecentrum zou drones kunnen afvuren voor de ‘last mile’ van de bezorging aan klanten. Walmart zag heil in het idee, en dient een patent in voor een wel erg gelijkaardig concept.

Zeppelin

Volgens Bloomberg zou Walmarts vliegende distributiecentrum eveneens de vorm aannemen van een zeppelin die zo’n 150 tot 300 meter hoog zweeft. De plannen van het luchtvaartuig laten zien hoe het distributiecentrum is uitgerust met meerdere lanceermechanismen waarlangs drones kunnen afdalen. De drones kunnen worden ingezet om pakjes te leveren tot aan de deur van de klant, terwijl het distributiecentrum ter plaatse blijft hangen.

Bron: US Patent & Trademark Office

Niet alleen zorgt het verplaatsbare distributiecentrum ervoor dat de vertrekplaats van de pakjes strategisch kan worden gekozen, ook elimineert het voertuig de nood aan land om gigantische warenhuizen op te bouwen. Dat kan helpen om sneller pakjes te leveren in drukke stadscentra of afgelegen gebieden.

Er is een goede kans dat Walmarts patent wordt goedgekeurd, schrijft Bloomberg. Het patent werd in meer detail beschreven dan dat van Amazon, en zou dieper ingaan op de praktische werking van het luchtwarenhuis. Ook Amazon verzilverde overigens het patent dat het een jaar eerder indiende.

Machtsstrijd

De wedloop om het luchtruim kadert in een grotere machtsstrijd tussen Amazon en Walmart. Beide retailers komen steeds meer in elkaars vaarwater, zowel online als offline. Zo streeft Amazon ernaar om meer fysieke locaties te vestigen, zoals de kassaloze supermarkt en de winkels van het recent overgenomen Whole Foods, om get grond te veroveren. Walmart richt zich op zijn beurt op e-commerce en een doorgedreven omnichannelstrategie, waarbij het onlangs gigantische afhaaltorens introduceerde in enkele van zijn filialen.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business