Nieuws

Kwartaalomzet van Alibaba is ruim helft hoger dan vorig jaar

De Chinese internetreus zag zijn omzet in het afgelopen kwartaal fors stijgen. Er werd maar liefst 56 procent meer verkocht dan een jaar eerder.

Alibaba Group heeft er een goed kwartaal op zitten, zo blijkt uit zijn kwartaalcijfers. De e-winkel zag zijn omzet stijgen naar 6,4 miljard euro, en zijn internationale omzet groeide zelfs maar liefst 136 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Zijn e-commerceactiviteiten groeiden met 58 procent. Vooral de verdubbeling van zijn omzet uit cloudactiviteiten valt op (tot 307 miljoen euro), maar het blijft een relatief kleine afdeling. Er waren wel voor het eerst meer dan 1 miljoen betalende gebruikers. De cijfers in deze divisie kenden een kleine tik, maar dat is te verklaren aan de forse investeringen die ermee gepaard gingen.

Het Chinese Amazon

De kwartaalcijfers liggen hoger dan wat analisten hadden verwacht; duidelijk zijn meer Chinezen over het internet artikelen gaan kopen. Alibaba wordt zo steeds meer vergeleken met de Amerikaanse webwinkel Amazon, met goede reden. Het Chinese bedrijf ontwikkelde zich in de afgelopen jaren tot een van de grootste e-commercebedrijven ter wereld.

Zo innoveert het met een heleboel nieuwe technologieën. De groep vorige maand zijn eerste kassaloze filiaal in de Chinese stad Hangzhou. Klanten kunnen het ‘Tao Cafe’ binnen door een QR-code aan de ingang te scannen met Alibaba’s Taobao-app. In de winkel nemen ze de gewenste artikelen uit de rekken, waarvoor ze automatisch betalen via Alipay wanneer ze buitengaan door de check-out poortjes. In de winkel worden voornamelijk snacks, dranken en kleine non-foodproducten verkocht.

Wij kennen de groep vooral van zijn online marktplaats AliExpress. Zelf verkopen ze geen producten, maar verkopers wereldwijd kunnen hun goederen aan de man spelen. Dit zorgt voor een groot aanbod van verschillende producten variërend in prijs en kwaliteit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business