IBM kan elke vier jaar zo’n 535 dollar, of 487 euro, per toestel uitsparen door voor Apple te kiezen. Het bedrijf nam zo’n 90.000 Macs in gebruik sinds juni 2015.

Advertentie

 
Dat vertelde IBM op de zevende JAMF-conferentie. Vorig jaar werd nog beweerd dat het bedrag dat per Mac kon worden bespaard slechts 270 dollar bedroeg, maar die schatting werd klaarblijkelijk bijgesteld. De redenen voor de besparing zijn legio, volgens Fletcher Previn, vicepresident van IBM’s Workplace-as-a-Service.
 
Ten eerste krijgen Macs minder software-updates te verwerken dan Microsofts Windows. Het aantal kan oplopen tot wel 104 keer per jaar minder, volgens Previn. Dat geldt ook voor de mobiele toestellen. Zo’n 65 procent van iOS-toestellen heeft de laatste versie van het OS draaien, terwijl 60 procent van Android-gebruikers blijft plakken bij een besturingssysteem dat minstens twee jaar oud is.
[related_article id=”168326″]
Daarnaast zouden Macs zorgen voor minder wrijving bij gebruikers, gaat Previn verder. Slechts 3,5 procent van de werknemers zal de helpdesk bellen om een probleem te melden. Dat staat in schril contrast met het aantal pc-gebruikers dat voorheen hulp inriep: volgens IBM lag dat getal in 2015 rond de 60 procent. “Geef werknemers het toestel dat ze willen, beheer die toestellen op een moderne manier en stimuleer zelfstandigheid,” bevestigt Previn.
 
Het vertoog moet met een korrel zout worden genomen. Sinds het partnership van Apple en IBM in 2014, is IBM bezig met een doorgedreven promotie van Apple op de werkvloer. In het kader van hun [email protected] werden zo op één jaar tijd al zo’n 900.000 Macs ingezet in het eigen bedrijf.


Geen velden gevonden.