Om de logistieke operaties in Europa te ondersteunen, plant Zalando de opening van twee nieuwe fulfilmentcentra.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Zalando breidt het logistieke netwerk in Europa uit. De retailer liet tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers weten dat het twee nieuwe fulfilmentcentra opent: één in Polen en één in Italië. Op dit moment zijn er drie vergelijkbare centra in Duitsland, die aangevuld worden door kleine warenhuizen in Italië, Frankrijk en binnenkort ook Zweden. Het fulfilmentcentrum in Polen zou tegen het najaar van 2017 werkzaam moeten zijn.

De fulfilmentcentra moeten Zalando bijstaan bij de verwerking en verzending van steeds meer Europese bestellingen. Het fashionplatfom zet sterk in op een vlotte logistiek sinds het ook fulfilment-diensten aanbiedt aan de handelaars die hun waren aanbieden via de website. In bepaalde Europese landen, waaronder België, kunnen die handelaars een partnership aangaan, zodat zij de afhandeling van hun orders aan Zalando kunnen overdragen.

‘Constant op zoek naar investeringsmogelijkheden’

‘We geloven sterk dat groei de juiste strategie is om de waarde van ons bedrijf te vergroten,’ verklaart co-CEO Rubin Ritter. ‘Het zit in ons DNA om constant bijkomende investeringsmogelijkheden te zoeken, ideeën te testen en dan uit te bouwen. Dat kan gaan van toevoegingen aan het aanbod tot ons recent gelanceerde loyaliteitsprogramma Zalando Zet.’ Het Zet-programma geeft klanten de mogelijkheid om een betalend abonnement aan te gaan voor premiumdiensten, zoals ophalen van retours en snelle levering. De dienst is vergelijkbaar met Amazon Prime.

Zalando heeft een goed kwartaal achter de rug. De omzet groeide met 20 procent, en het aantal actieve klanten groeide van 800.000 tot 21,2 miljoen.

 


 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here