Nieuws, slider

WhatsApp experimenteert met in-app betalingen

Kan je binnenkort betalen via WhatsApp? De chatapp test een geïntegreerde betaalmogelijkheid, zo werd duidelijk uit een verborgen preview.

WhatsApp Payments werd gespot in een bèta-versie door WABetaInfo, die een screenshot kon bemachtigen. Zoals de naam verklapt, draait de functie rond in-app betalingen. Het is niet duidelijk of WhatsApp alleen peer-to-peer-transacties mogelijk wilt maken, of ook betalingen tussen bedrijven en consumenten.

 

Bron: WABetaInfo

 

Wel blijkt dat de betalingen zullen verlopen via UPI, een betaalsysteem uit India. Dat strookt met eerdere berichten dat WhatsApp plant om het betaalsysteem eerst op de Indiase markt uit te brengen. Het land telt met 200 miljoen inwoners dan ook het grootste aantal WhatsApp-gebruikers ter wereld.

WhatsApp Payments is voorlopig nog niet bruikbaar. De functie wordt volgens WABetaInfo pas uitgerold als WhatsApp klaargestoomd is voor gebruik door bedrijven. Even geleden leek het dat Whatsapp werkte aan een apart platform voor bedrijven: de app zou gebruikt kunnen worden door professionals om gesprekken aan te gaan met hun klanten. Zo zouden handelaars bijvoorbeeld hun klanten op de hoogte kunnen houden van hun verzending of persoonlijk advies kunnen geven over een aankoop. Consumenten zouden geen aparte app moeten downloaden om in gesprek te gaan met bedrijven.

 


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business