Nieuws

Amazon opent cloudkantoor in België

Amazon Web Services opent in 2017 een kantoor in Brussel om zijn Belgische en Europese klanten beter van dienst te kunnen zijn.

De Amerikaanse internetgigant Amazon heeft vandaag zijn plannen bekendgemaakt voor de opening van een Belgisch kantoor om de groei van de Amazon Web Services Cloud in ons land te ondersteunen.

Sinds de lancering van AWS in 2006 mocht Amazon al verschillende Belgische bedrijven en organisaties aan zijn klantenportefeuille toevoegen, net als Europese en binnenlandse overheidsinstellingen. “We zien een snelle groep in de adoptie van cloud computing bij organisaties in België,” zegt Max Peterson, verantwoordelijk voor EMEA Public Sector bij Amazon Web Services. Via het nieuwe kantoor in Brussel wil het bedrijf beter bereikbaar zijn voor deze klanten en hen ondersteunen in hun digitale transformatie.

AWS biedt meer dan 70 verschillende clouddiensten aan, gaande van storage en analytics, over mobile en het Internet of Things, tot enterprise applicaties. In Vlaanderen maakt het Agentschap Wegen en Verkeer bijvoorbeeld gebruik van de diensten van Amazon om inzicht te krijgen in de staat van het Vlaamse wegennet. AWS wordt gebruikt voor het verzamelen en analyseren van de data die de inspecteurs van het agentschap verzamelen over schade aan het wegdek, zodat de infrastructuur kan worden onderhouden.

Het kantoor, dat in Brussel wordt gevestigd, zal operationeel zijn vanaf 2017 en maakt deel uit van een grotere investering en uitbreiding van het Amerikaanse bedrijf in Europa. Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open VLD) juicht het nieuws toe. “De digitalisering van onze economie zal bepalend zijn voor onze toekomstige welvaart. We hebben de ambitie om één van de leidinggevende digitale landen van Europa te zijn tegen 2020 en zijn dan ook blij om Amazon Web Services in België te verwelkomen,” aldus De Croo.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business