Nieuws

Samsung: “Schakel Galaxy Note 7 uit”

Samsung trekt de stekker uit de verkoop van de Galaxy Note 7 en vraagt alle eigenaars om de smartphone niet meer te gebruiken.

De verkoop van de Samsung Galaxy Note 7 is officieel wereldwijd op pauze gezet. Samsung heeft al zijn verkoopspartners gevraagd om te stoppen met de verkoop van de smartphone en ook geen vervangmodellen meer uit te delen. G

Remedies

Daarnaast roept het bedrijf gebruikers van de smartphone op om de nodige maatregelen te nemen. “Consumenten met een originele Galaxy Note 7 of een verwisseld Galaxy Note 7-toestel moeten deze uitschakelen, stoppen met het gebruik van het apparaat en hun voordeel doen met de bestaande remedies,” zegt het bedrijf in een kort persstatement.

Wat Samsung exact bedoelt met deze “bestaande remedies” is niet duidelijk, maar het bedrijf verwijst waarschijnlijk naar de terugroepactie die het op poten heeft gezet, en de softwarepatch die ondertussen is uitgebracht om de batterijproblemen van de Note 7 te neutraliseren.

Uitgestelde pre-orders

“We werken samen met de relevante autoriteiten om de recente voorvallen met de Galaxy Note 7 te onderzoeken,” aldus Samsung. De afgelopen week zijn er meerdere incidenten geweest met vervangtoestellen die in brand vlogen. Het noopte het bedrijf ertoe om drastisch in te grijpen.

Voor de Benelux betekent het dat de pre-orders van de Galaxy Note 7, die normaal gezien op 10 oktober geleverd zouden worden, tot nader order uitgesteld zijn. Gisteren klonk het nog dat het productieschema zou aangepast worden, maar dat was voor het bedrijf bekend maakte dat het de globale verkoop opschortte. Of de smartphone nog in enige vorm terug op de markt zal verschijnen, lijkt nu een pak minder waarschijnlijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business