Nieuws

Zara test ‘same-day delivery’

Zara start met het op dezelfde dag bezorgen van zijn kleding. De Spaanse keten biedt de optie vooralsnog alleen in Madrid, tegen een bedrag van € 5,95.

De keten experimenteert met ‘same-day delivery’ om te kunnen concurreren met El Corte Inglés en het Spaanse Amazon-platform, schrijft Modaes. Alleen orders die op werkdagen vóór 14:00 uur zijn geplaatst op Zara.es worden nog dezelfde dag bij consumenten thuis geleverd.

Spanje

Naast de ‘same-day delivery’-optie kunnen fashionista’s in Madrid hun kleding en accessoires gratis (boven de 30 euro) of voor € 3,95 de volgende dag thuis laten bezorgen en in de winkel laten leveren om af te halen. In België geldt een levertijd van drie tot vijf werkdagen, omdat de orders uit Spanje moeten komen.

Laat

Zara was er relatief laat bij met een eigen e-commerce kanaal. Pas in 2010 kwamen de eerste Europese webwinkels. Inmiddels zijn er 45 webwinkels, met de toevoeging van dedicated shops voor Singapore en Maleisië dit jaar.

‘Same-day delivery’ vind je in onze contreien bijvoorbeeld ook bij bol.com. De opties zijn echter enkel in Nederland beschikbaar; Belgische consumenten kunnen wel een product bestellen om dezelfde dag te gaan afhalen aan een ophaalpunt.

 


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business