Nieuws

Microsoft beantwoordt zorgen van Salesforce over LinkedIn

Salesforce probeert de overname van LinkedIn door Microsoft te voorkomen, omdat het bang is dat het bedrijf de data van het sociale netwerk voor zich zal houden. Microsoft heeft een antwoord klaar.

 
Microsoft zal andere ontwikkelaars de data van LinkedIn niet onthouden, zo stelt topman Scott Guthrie in een interview met het Franse JDN.

Vrees afgewend

De kwestie kwam vorige week op de tafel, toen bleek dat Salesforce bij regulerende instanties in de VS en de EU was langsgeweest om te protesteren tegen de overname van LinkedIn door Microsoft vanwege het mogelijk gevaar van een datamonopolie. De cloudspecialist, die zelf ook een bod had gedaan op het sociale netwerk, vreesde dat Microsoft de toegang tot de data van LinkedIn zou afsluiten en voor zichzelf houden.
 
Guthrie neemt de angst van Salesforce weg. “LinkedIn is momenteel open en andere bedrijven en software-ontwikkelaars zijn ermee geïntegreerd. We zullen dit blijven toelaten,” zegt hij tegenover JDN. “Andere CRM-leveranciers of bedrijven zullen dus alle voordelen kunnen halen uit de mogelijkheden, met het volste vertrouwen van onze kant. We blijven andere ontwikkelaars de toegang geven tot de gegevens van LinkedIn.”

Twitter

Microsofts uitspraken zouden op een onrechtstreekse manier op een ander dossier van invloed kunnen zijn. Salesforce is een van de bedrijven die momenteel in de running is om Twitter op te kopen, al blijft CEO Marc Benioff op de vlakte over de mate van interesse die het bedrijf heeft in de microblogwebsite. Ondertussen zijn al twee grote kandidaten afgehaakt in de race. Nu Salesforce bevestiging heeft gekregen dat LinkedIn niet zal wegvallen als bron van data, zou de onmiddelijke honger van het bedrijf voor Twitter’s gegevens misschien over kunnen zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business