HP zal zijn printers opnieuw inkpatronen van derden laten accepteren. Het bedrijf bereidt een update voor die de huidige problemen moet verhelpen.


 
HP komt terug op zijn stappen nadat bleek dat een firmware-update voor zijn printers niet-officiële inktpatronen als niet geschikt aanduidde en weigerde. Verschillende gebruikers klaagden over het feit dat hun apparaat goedkopere inktpatronen opeens niet meer wilde accepteren. HP COO Jon Flaxman laat weten dat het bedrijf een optionele update zal uitbrengen die het probleem moet verhelpen.
 
Het knelpunt van de kwestie zat bij een chip. HP’s update voor printers maakte dat een toestel dienst weigerde als het detecteerde dat een patroon geen officiële security chip bevatte, iets wat dus niet het geval is bij goedkopere cartridges van derden. De firmware-update was al sinds maart dit jaar beschikbaar, maar het probleem raakte pas twee weken geleden bekend toen de Nederlandse inktfabrikant 123inkt.nl op korte tijd een pak klachten binnenkreeg en zijn bevindingen over de oorsprong ervan online zette.
 
HP verontschuldigt zich voor de misgelopen communicatie rond de gevolgen van de firmware-update. De patch voor de patroonproblemen zou over twee weken beschikbaar moeten zijn.

Nina’s internetleven draait op Windows en Android, haar muziek op een iPod en Spotify. Ze selecteert elke dag het nieuws dat je moet gelezen hebben en schrikt er niet voor terug om ook de zakelijke kant van IT te belichten.