HP zal zijn printers opnieuw inkpatronen van derden laten accepteren. Het bedrijf bereidt een update voor die de huidige problemen moet verhelpen.

Amazon heeft in het tweede kwartaal flink wat uitgegeven, waardoor de winst met 77 procent is gedaald ten opzichte van 2016. Voor het derde kwartaal verwacht de retailgigant zelfs een verlies vanwege aankomende investeringen.

Advertentie

Dat meldt ’s werelds grootste online retailer in een persbericht. De netto-opbrengst was 197 miljoen dollar, komend van 857 miljoen dollar vorig jaar. Het tweede kwartaal, eindigend op 30 juni, zorgde wel voor 25 procent omzetgroei, tot 38 miljoen dollar. De ‘operating cash flow’ groeide met 37 procent tot 17,9 miljard dollar voor de afgelopen twaalf maanden.

Vooral de thuismarkt en de clouddiensten via Amazon Web Services (AWS) leverden Amazon geld op. De internationale sales drukken de winst:

Investeringen

Investeren, dat deed Amazon de afgelopen drie maanden fors. Zo introduceerde het bedrijf Amazon Fresh in Duitsland en Amazon Prime Now in Singapore, testte het de 25ste versie van zijn Prime Air-drone en werden er drie nieuwe fysieke boekenwinkels geopend in de Verenigde Staten.

De derde periode staat ook weer vol plannen, zo lijkt het. Hoe groot de ‘schade’ dan zal zijn, houdt Amazon nog open. Het bedrijf kondigt een operationeel verlies van 400 miljoen dollar tot een winst van 300 miljoen dollar aan. Het is sinds de zomer van 2015 niet meer voorgekomen dat Amazon in het rood stond. De omzet zal naar verwachting met 20 tot 28 procent stijgen.

Rijkste man

Amazon-baas Jeff Bezos mocht zich gisteren even de rijkste man ter wereld noemen. Door een stijging van de aandelen gisterochtend ging hij Bill Gates (Microsoft, 90,8 miljard dollar) voorbij en was zijn vermogen 92,3 miljard dollar. Bij het uitkomen van de cijfers over het tweede kwartaal daalde de koers weer.

 

Hoe Amazon de supermarkt zal heruitvinden

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here