Sennheiser MB-660

In een modern open kantoor is achtergrondgeluid steeds meer een storende factor. Sennheiser biedt met de nieuwe MB 660 headset een noise cancelling-oplossing die zich kan aanpassen aan elk type werker.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
Veel bedrijven hebben de laatste decennia hun kantoorhokjes afgedankt in ruil voor een open kantoorlandschap. Dat heeft meer flexibiliteit en bewegingsvrijheid gebracht voor werknemers, maar tegelijk ook heel wat extra achtergrondgeluid. De ene kan daar al beter mee om dan de andere. Volgens onderzoek waar Sennheiser mee aan de slag is gegaan, is lawaai een van de grootste problemen van het moderne kantoor. Het veroorzaakt stress en vermoeidheid, en het demotiveert personeel.

Adaptive Active Noise-cancelling

 
Specifiek om dit euvel te neutraliseren komt Sennheiser met de MB 660. De premiumhoofdtelefoon voorziet zowel een professionele speaker-functie als kwaliteitsaudio voor meer ontspannende intermezzo’s. De adapative active noise cancelling (ANC)-technologie in het toestel laat het toe aan de gebruiker om zelf in te stellen wanneer ze willen dat het achtergrondgeluid weggefilterd wordt.
 
Voor die functie heeft Sennheiser een bijhorende app ontwikkeld voor Android en iOS: Captune. In de applicatie vind je, naast andere audio-instellingen voor de hoofdtelefoon, een slider waarmee je kan aangeven wanneer ANC actief wordt. Vind je bijvoorbeeld dat je beter werkt met een beetje achtergrondgeluid, dan kan je ervoor zorgen dat de ANC pas bij een gevoelige stijging van het volume echt gaat ingrijpen. Dit zou het comfort voor gebruikers moeten verhogen en hen minder afgesloten doen voelen.
MB 660 CapTune
 

Slimme bewegingen

Daarnaast koos Sennheiser er voor om de microfoon intern te verwerken in het toestel. Je hebt dus geen uitsteeksel waarmee je rekening moet houden wanneer je gesprekken voert via de headset. Een combinatie van drie interne microfooncomponenten, ondersteund door de nodige algoritmes, zorgt ervoor dat de headset enkel je eigen stem oppikt en tegelijk ook zoveel mogelijk ruis verwijdert.
 
Dankzij de implementatie van een touch-onderdeel aan de buitenkant van de rechter-oorschelp kan je door tikken of swipen op het oppervlak verschillende acties uitvoeren, zoals het verhogen van het volume of het pauzeren van muziek. Die zijn wel enkel beschikbaar wanneer je de hoofdtelefoon draadloos gebruikt.
Sennheiser MB 660
Sennheiser heeft diverse verbindingsmogelijkheden voorzien: draadloos via bluetooth of een USB-dongle, via een gewone audiojack of via USB-kabel. Verder beklemtoont het bedrijf dat de software in het toestel geoptimaliseerd is voor samenwerking met allerlei communicatieplatformen. Sennheiser belooft 30 uur aan batterijleven als je de MB 660 gebruikt zonder de ANC te activeren, en 20 uur als je dat wel doet.

Mobiele kenniswerker

Om duidelijk te zijn: de MB 660 is geen toestel voor callcenterverantwoordelijken of voor werknemers wiens kerntaak bestaat uit het opbellen van klanten of leveranciers. Het is een gesloten hoofdtelefoon, waardoor het ongeschikt is om uren aan een stuk conversaties te voeren. “We richten ons met de MB 660 op de kenniswerker,” stelt Brian Brorsbøl, Directeur product managment bij Sennheiser. “Dat zijn werknemers die uiteenlopende taken moeten uitvoeren, waaronder het houden van conference calls of lange-afstandsgesprekken, en ook steeds mobieler zijn. De MB 660 kan hen productiever en flexibeler maken.”
 
De hoofdtelefoon (en de Captune app) zijn vanaf vandaag beschikbaar, de richtprijs van de MB 660 is 449 euro. Het toestel is beschikbaar in twee versies: een algemeen model en een model dat geoptimaliseerd is voor Skype for Business.