Nieuws

Slim slot laat koeriers binnen zonder sleutel

In een proefproject bezorgen koeriers van Jet pakjes in Amerikaanse appartementsgebouwen, ook wanneer de bewoners niet thuis zijn.

De buitendeuren van zo’n 1.000 flatgebouwen in New York worden gratis uitgerust met een slim slot. In een proefproject van online retailer Jet, dochterbedrijf van Walmart, zullen koeriers op die manier toegang krijgen tot de gebouwen, ook wanneer de bewoners niet thuis zijn. Dat meldt TechCrunch. Zo hoeven klanten geen rekening te houden met bezorgtijden en staan de koeriers niet meer voor een gesloten deur.

Slim slot

Daarvoor werkt Jet samen met Latch, een bedrijf gespecialiseerd in slimme sloten. In het pilootproject wordt het Latch R-systeem gebruikt: een elektronisch toegangsmechanisme voorzien van een camera, wifitoegang en bluetooth. Het slot kan ontgrendeld worden via smartphone, een kaart of een pincode, wat betekent dat de bewoners niet alleen hun sleutel achterwege kunnen laten, maar ook op afstand de deur kunnen openen. Ook de eigenaars van de gebouwen kunnen bijvoorbeeld toegang verlenen tot vertrouwde partijen, maar in de proef zijn alle sloten voorgeprogrammeerd om de koeriers van Jet automatisch toe te laten.

De koeriers van Jet zullen zo in staat zijn om pakjes achter te laten in het gebouw van de klant. Op die manier kunnen bijvoorbeeld verse voeding of andere delicate producten gedurende de dag worden geleverd, zonder dat klanten een bezorgtijdstip moeten inplannen tijdens of na de werkdag.

Tijdelijk

Het tijdelijke partnership moet bewijzen of de leveringsoptie succes heeft in de stad. Veel gebouwen in New York hebben een portier die pakjes kunnen aannemen wanneer de klant niet thuis is, maar in veel andere gevallen blijven zulke pakjes aan de deur liggen, met het risico op diefstal of beschadiging.

 

https://www.twinkle.be/nieuws/168402/belgische-drone-levert-pakketjes-tot-twee-kilogram/

 


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business