databank database

SAP wil meer ontwikkelaars warm maken voor diens in-memory database HANA. Het introduceert een express editie die offline te gebruiken is.

 
SAP start met een initiatief om meer ontwikkelaars te lokken naar het HANA-platform. Belangrijkste onderdeel is de lancering van een express editie van SAP HANA die kan draaien op pc’s en laptops. De mogelijkheid om HANA offline te testen moet meer programmeurs kennis laten maken met de databank. De editie zal ook beschikbaar zijn op cloudplatformen zoals AWS. Daarbij biedt het Duitse IT-bedrijf ook 32 GB gratis opslagruimte.
 
De express editie is toeganklijk via SAP’s Cloud Appliance Library. De software kan draaien op SUSE Linux Enterprise Server, Red Hat Enterprise Linux, en op Windows, mac en SUSE via virtuele machines.”We willen uitbreiden naar de bredere ontwikkelaarsgemeenschap en hun mogelijkheden bieden om in-memory computing te gebruiken,” zegt Marie Goodell, vice-president van SAP’s HANA platform marketing. Verder laat SAP ook meer offline programmeren toe op het SAP HANA cloud-platform via een persoonlijke editie van de SAP Web IDE-tool.
[related_article id=”168251″]
Het initiatief kadert in SAP’s huidige strategie om de klantenbasis van HANA uit te breiden. Een ander instrument dat het voor dat doel gebruikt is de introductie van HANA-only versies van zijn bestaande services, zoals het onlangs deed voor Business Warehouse.