Google verliest data van nieuwe Search Console-gebruikers

Heb je je in de afgelopen weken ingeschreven voor Google Search Console? Dan is er een kans dat je je gegevens kwijt bent.

Google rapporteert dat er gebruikersdata verloren is gegaan in de Search Console. Het incident is enkel van toepassing op nieuwe gebruikers die zich registreerden tussen 21 juni en 10 juli 2017. De data die zij verzamelden gedurende tijdens die periode, zijn verloren gegaan, zo meldt Google.

Vermiste data

De gebeurtenis werd bekendgemaakt op de ‘data anomalies’-pagina, waar Google alle abnormale storingen verzamelt. Daar vertelt een nota op de pagina: ‘Alle nieuwe Search Console gebruikers die zich registreerden voor Search Console gedurende deze periode zullen websitedata missen gedurende deze periode. Nieuwe gebruikers die voor of na deze periode zijn geregistreerd, zijn niet getroffen.’

 

Wat er precies gebeurd is, is onduidelijk. Wel lijkt het probleem opgelost te zijn. Hoewel de data niet werden hersteld, kunnen de gebruikers nu wel nieuwe data verzamelen.

Zoekconsole

Google Search Console is een gratis dienst waarmee websitebeheerders of webshopeigenaars hun positie in de zoekresultaten kunnen controleren. Het laat bijvoorbeeld toe te bekijken welke zoektermen jouw website oproepen, welke sites linken naar een van je pagina’s of hoe je website presteert voor je mobiele bezoekers.

 

https://www.twinkle.be/achtergrond/168176/google-seo-stemgebaseerd-zoeken/

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business