Apple is gisterenavond gestart met de wereldwijde uitrol van iOS 10, maar dat liep niet van een leien dakje. Verschillende iPhones en iPads liepen vast op de update.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
De uitrol van iOS 10 naar iPhones en iPads wereldwijd verliep niet van een leien dakje voor Apple. Kort nadat de update beschikbaar kwam, begon een stroom aan klachten op sociale media van gebruikers wiens toestel vastliep op de update. Apple zou het probleem ondertussen hebben opgelost.
 
Verschillende iOS-gebruikers meldden dat hun iPhone of iPad door de update in een baksteen was veranderd. “We ondervonden een kort probleem met het updateproces dat een klein aantal gebruikers trof tijdens het eerste uur van beschikbaarheid,” klinkt het in een verklaring van Apple tegenover The Verge. Het bedrijf excuseert zich tegenover zijn gebruikers en zegt dat het probleem ondertussen is opgelost. Wie de update nog even had afgehouden, zou nu zonder problemen moeten kunnen updaten.
 
Is je iPhone of iPad getroffen door de bug, dan zit er niets anders op dan je apparaat met je pc of Mac te verbinden om het te herstellen via iTunes.
 
1. Verbind je iPhone of iPad met een pc of Mac en open iTunes.
 
2. Forceer een herstart door de Home-knop en de aan/uit-knop gelijktijdig ingedrukt te houden tot het scherm van de herstelmodus verschijnt.
 
3. iTunes zou je nu moeten vragen om je toestel te updaten of te herstellen. Kies voor updaten en doorloop de stappen die volgen.
 
4. Wanneer de installatie is doorlopen, kan je weer aan de slag met je toestel.
 
De kans bestaat dat je na het doorlopen van bovenstaande stappen een paar gegevens kwijt bent. Daarom is het altijd een goed idee om een back-up te maken van je apparaat alvorens je tot updaten overgaat. Het is immers niet de eerste keer dat Apple dit soort problemen meemaakt. Enkele maanden geleden ondervond het bedrijf gelijkaardige problemen met de uitrol van iOS 9.3.2. Die update zorgde er toen voor dat sommige iPad Pro’s niet langer wilden opstarten, waardoor Apple de update tijdelijk moest terugtrekken.