Nieuws

Meer dan helft IT-professionals plant geïntegreerde cloud in 2017

De cloud vormt de basis voor de vierde Industriële Revolutie, volgens een onderzoek van Oracle. Toch worstelen veel bedrijven nog met een rigide cloudmodel.

 
Zo’n 1200 beslissingnemers uit de EMEA-regio, waaronder een hondertal uit de Benelux, werden gevraagd over hun voornaamste toekomststrategieën. Op welke technologie zetten ze in? Welke trok hun aandacht? Twee innovaties staken er met kop en schouders bovenuit.

De cloud als canvas

In het kader van disruptie wordt vooral robotica en kunstmatige intelligentie vermeld. 64 procent plant roboticatechnologie te gebruiken; 55 procent implementeert– nu of in de nabije toekomst – AI.
 
De hoofdrol is echter weggelegd voor de cloud. Zo’n 66 procent van de ondervraagden ziet de cloud als een “leeg canvas”: de basis voor digitale disruptie. Toch zegt meer dan de helft van de ondervraagden dat het bedrijf wordt tegengehouden door een foute aanpak in de cloud. Bijvoorbeeld worden er te veel losse cloudplatformen of apps gebruikt, of is de IT-infrastructuur net te rigide.
 
De grootste uitdagingen in de cloud blijken de implementatie van nieuwe applicaties, een probleem voor de helft van de ondervraagden, en de tijd die nodig is om te innoveren, voor 44 procent een struikelpunt.

Meer communicatie

Meer dan de helft van de ondervraagden plant daarom om een geïntegreerd cloudmodel te implementeren: een model waarbij cloudapplicaties met elkaar kunnen communiceren. Tot nu toe is zo’n model slechts bij een kleine minderheid van de bedrijven gangbaar, maar een derde zegt zulk model dit jaar nog in gebruik te nemen, en 46 procent laat weten dat in 2017 te doen.
 
“Met de start van Industry 4.0 komen bedrijven wat innovatie betreft terecht in ofwel een snelle of een langzame rijstrook,” verklaart Pascal Giraud, seniordirecteur IaaS Foundation & Cloud Platform bij Oracle EMEA. “De opkomst van geïntegreerde cloudinfrastructuren heeft het voor bedrijven goedkoper en gemakkelijker gemaakt om de concurrentie vóór te zijn.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business