Nieuws

Hoe een hard geluid ING’s datacenter platlegde

Het datacenter van ING Roemenië was maar liefst voor tien uur offline. Een hard geluid lag aan de basis van het probleem.

Dit weekend was het datacenter van ING Roemenië offline voor maar liefst tien uur. Klanten konden tijdens deze periode geen geld afhalen, kaarttransacties uitvoeren, internetbankieren of de website van de bank raadplegen. Een erg hard geluid bleek aan de basis van het probleem te liggen.

Zaterdag voerde de bank een standaard brandoefening uit in zijn datacenter. Om te voorkomen dat de servers beschadigd raken, wordt in het center gebruik gemaakt van inerte gassen. Deze gassen verlagen het zuurstofpercentage in de lucht, waardoor vuur uitdooft. Doordat de druk op het gas te hoog was, werd 130 dB aan geluid gecreëerd bij het vrijlaten van de gassen. “Het was alsof we het opslagsysteem naast een straalmotor hadden geplaatst,” vertelt een woordvoerder aan Motherboard.

Het harde geluid veroorzaakte trillingen in de lucht die werden doorgegeven aan het materiaal in het datacenter. Interne componenten van de harde schijven werden hierdoor onherroepelijk beschadigd, waardoor het datacenter offline ging. Na tien uur slaagde ING erin zijn services terug online te brengen door beroep te doen op zijn back-up datacenter. ING’s primaire center is momenteel nog steeds onbruikbaar.

“Ik activeerde de noodprocedures en herstellingsplannen voor dergelijke situaties,” vertelt Daniel Llano van ING. “Door de omvang en complexiteit van het probleem duurde het jammer genoeg langer om de activiteiten te herstellen via de back-up dan het duurt om de tests uit te voeren.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business