Nieuws

HP neemt printerdivisie van Samsung over

Samsung doet zijn printerdivisie van de hand. Het departement gaat richting HP voor iets meer dan één miljard dollar, oftewel zo’n 935 miljoen euro.

 
De markt van printers en kopieermachines staat niet bekend om zijn innovatie, schrijft HP in een persbericht, maar met de overname van Samsungs printerdivisie, hoopt het bedrijf daar verandering in te brengen. Vooral Samsungs multifunctieprinters (MFP), printers met kopieerfunctionaliteit, moeten de leiding nemen, in combinatie met de PageWide-technologie van HP.
 
De overname kon plaatsvinden nu het bedrijf sinds kort is afgesplitst van wederhelft HPE, legt CEO Dion Weisler uit: “Toen we tien maanden geleden een afzonderlijk bedrijf werden, werden we flexibeler en konden we ons concentreren op groei en het heruitvinden van industrieën. Dat deden we al met 3D-printen en disruptie van de traditionele manufacturing-industrie, en nu richten we ons op de printermarkt van 55 miljard dollar.”
 
Volgens de voorwaarden van de deal biedt Samsung behalve zijn printerdivisie nog een extra aan HP: het bedrijf zal zo’n 100 miljoen tot 300 miljoen dollar investeren in HP door aandelen aan te schaffen. De overname wordt verwacht binnen twaalf maanden rond te zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business