Stoot goedkope slimme speaker Amazon van de troon?

Smart speakers zijn trendy. Net zoals de andere grote spelers in de e-commercewereld brengt het Chinese Alibaba nu ook zijn eigen, goedkope intelligente luidspreker uit.

Na Amazon, Apple en Google treedt ook het Chinese e-commercebedrijf Alibaba in de markt van slimme luidsprekers, zo meldt Bloomberg Technology. Het concern wil met de Tmall Genie X1 zijn concurrentie de loef afsteken door het goedkope prijskaartje.

Bijna drie keer goedkoper

Net zoals de andere speakers kan je met het toestel communiceren aan de hand van steminstructies. Ook kan je aangesloten toestellen besturen en bijvoorbeeld vragen hoe warm het buiten is. Een duizendtal mensen mochten alvast als eerste het hebbedingetje uitproberen.

Alibaba’s gadget zal een pak vriendelijker zijn voor de portefeuille. De Tmall Genie X1 zal immers slechts 499 yuan kosten, wat omgerekend 65 euro is. Toestellen van concurrenten zijn een pak duurder. Voor de Amazon Echo moet je bijvoorbeeld 180 euro neertellen.

Hype

Smart speakers zijn een ware hype in technologieland. In het laatste kwartaal van vorig jaar werden 4,2 miljoen slimme speakers verkocht, bijna zeven keer meer dan een jaar eerder. De totale markt zou dit jaar een kleine 80 miljard euro waard zijn.

Ook in het e-commercelandschap neemt de slimme speaker een steeds grotere rol aan. Amerikaanse consumenten kunnen met een commando aan de Echo van Amazon meteen een bestelling plaatsen op de online marktplaats, terwijl ook Google het mogelijk maakt om bestellingen te plaatsen via diens Google Home, maar dan wel bij een selectie van Amerikaanse retailers. De intrede van Alibaba’s slimme speaker zal vooralsnog weinig impact hebben op de globale markt vanwege de taalbarrière waar de virtuele assistenten op stuiten, maar toont in ieder geval aan hoe ook deze e-commercegigant heil ziet in het concept van stemcommando’s in e-commerce.

 

https://www.twinkle.be/achtergrond/168176/google-seo-stemgebaseerd-zoeken/


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business