Movidius is gespecialiseerd in technologie die computers laat voelen en zien. In combinatie met Intel zijn RealSense-technologie kunnen toestellen slimmer gemaakt worden.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
Intel heeft aangekondigd dat het Movidius overneemt. Deze chipfabrikant is gespecialiseerd in het creëren van technologie die computers laat voelen en zien. Movidius kan dankzij zijn innoverende technologie onder andere DJI, FLIR, Google en Lenovo tot zijn klanten rekenen.
 
De Vision Processing Unit (VPU) van het bedrijf in combinatie met de RealSense-technologie van Intel kan ervoor zorgen dat machines kunnen zien in 3D, hun omgeving kunnen begrijpen en hierop kunnen reageren door op de juiste manier te navigeren. Deze techniek wordt momenteel al gebruikt in drones, bewakingscamera’s en AR- en VR-headsets.
[related_article id=”167972″]
“Wanneer computers kunnen zien, kunnen ze autonoom worden en dit is slechts het begin,” staat te lezen in een blogpost van Movidius. “We staan op het punt om grote doorbraken te maken in artificiële intelligentie. In de komende jaren zullen we nieuwe types van autonome machines zien met meer geavanceerde mogelijkheden.”
 
Movidius maakt toestellen slimmer door geavanceerde algoritmes te combineren met hardware die weinig energie nodig hebben. Intel gaat deze uitdaging echter aan door via de cloud en het netwerk toestellen te bereiken. De combinatie van beide methodes kan de technologie tot een nieuw niveau tillen.