Nieuws

Britse supermarkt laat zelfrijdende bus boodschappen bezorgen

Ocado test geautomatiseerde thuislevering van boodschappen met autonome bestelbusjes. De Cargopods bezorgen tijdens het proefproject bestellingen in Woolwich, nabij Londen.

De Engelse supermarktketen werkt regelmatig samen met instituten en wetenschappers om nieuwe technologieën in de praktijk te brengen. Met de Cargopods test Ocado ditmaal zijn zelf ontwikkelde Smart Platform, een ‘plug-and-play online shopping business’ dat het wil verkopen aan retailers overal ter wereld, schrijft The Guardian.

Pilootproject

De zelfrijdende busjes doen een beroep op lasers en camera’s om autonoom door de straten te rijden, maar worden tijdens de proefperiode voorzien van twee begeleiders die toezicht houden op de rit en klanten kunnen helpen bij het uitpakken van hun bestelling. Het busje doet zelfstandig de ronde om elke bestelling bij het juiste adres af te leveren. Wanneer het voertuig aan de deur staat, krijgen de klanten een notificatie en vervolgens kunnen ze hun boodschappen uit het juiste vak pakken.

Het proefproject duurt slechts tien dagen. De technologie moet tegen 2019 commercieel beschikbaar zijn, aldus de keten.

Robotarm

Ocado presenteerde eerder dit jaar een robotarm die boodschappen pickt in het eigen distributiecentrum. Ocado zet de snufjes niet alleen voor het eigen bedrijf in, maar helpt ook andere retailers het digitale zadel in; zo startte de Engelse dierenspeciaalzaak Dobbies onlangs een webshop met behulp van de supermarkt en betrad supermarkt Morrisons vier jaar geleden het internet aan de hand van Ocado.

 


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business