Nieuws

HPE onderhandelt over verkoop software-afdeling

Volgens persagentschap Reuters praat HP Enterprise momenteel met firma Thoma Bravo om zijn software-potfolio van de hand te doen.

 
Hewlett Packard Enterprise wil zijn software-afdeling verkopen en is daarvoor momenteel in bespreking met investeringsmaatschappij Thoma Bravo. Persagentschap Reuters bracht dat nieuws op basis van anonieme bronnen. Die stellen dat HPE hoopt om de portfolio voor zo’n 8 à 10 miljard dollar van de hand te doen.
 
HPE’s softwareproducten behelzen onder andere Vertica, ArcSight en programma’s die ze aanbieden door de overnames van Autonomy en Mercury Interactive. Volgens Reuters zou het bedrijf ondertussen al verschillende aanbiedingen ontvangen hebben voor zijn portfolio, grotendeels van gelijkaardige investeringsmaatschapijen als Thoma Bravo, zoals Vista Equity Partners, Carlyle Group en TPG Capital. Het hoogste bod zou op 7,5 miljard dollar staan.

Besparingsoperatie

De verkoop komt niet geheel onverwacht. HPE is het resultaat van de splitsing van HP die vorig jaar werd afgerond en waarbij de multinational zich opdeelde in twee entiteiten: HP Inc. en HP Enterprise. HPE richt op de zakelijke markt, HP Inc. gaat door als hardwarefabrikant met een focus op pc’s. De zakelijke telg van HP heeft eerder al aangekondigd dat het zich sterker wil gaan concentreren op zijn winstgevende onderdelen zoals netwerktechnologie, storage en datacenters.
 
De omzet die HPE haalt uit zijn software is gestaag gedaald sinds de opsplitsing, een trend waarin de opmars van de cloud waarschijnlijk een belangrijk aandeel heeft. Het is alleszins niet de eerste grote besparingsoperatie die het bedrijf uitvoert: een paar maanden geleden al stemde het in met het afstoten van zijn service-afdeling, die vervolgens fuseerde met CSC.
 
Beeld: zakiahza / Shutterstock.com

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business