office 365 admin center

Soms vraagt het beheren van Office 365 voor je bedrijf een andere aanpak. Deze drie aanvullende programma's zou je moeten kennen.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
Het Office 365-pakket voorziet voor administrators het standaard Office 365 Admin Center, waar je het grootste deel van de noodzakelijke beheerstaken kan uitvoeren. Maar er zullen ongetwijfeld situaties opduiken waarbij het Admin Center niet beschikbaar is, of tekortschiet. Als je onderweg bent, bijvoorbeeld, of wanneer je wat dieper wil gaan en een commandolijn kan gebruiken.
 
Wil je specifieke instellingen aanpassen, dan kan je je wenden tot de admin centers van bijvoorbeeld Exchange of Skype for Business. Maar er zijn andere tools beschikbaar buiten die admin centers in de browser waarmee je met Office 365 kan werken. De drie onderstaande programma’s bieden elk iets extra dat je niet terugvindt in het Office 365 Admin Center.

1. De Office 365 Admin app

Ben je op de baan, dan is het inloggen via een app veel eenvoudiger dan de browserversie van een van de admin centers bovenhalen. De Office 365 Admin app is beschikbaar op zowel Android en iOS als Windows. Twee functies vallen op. Je hebt de mogelijkheid om snel te controleren of er problemen zijn in de Health-sectie, en deze vervolgens te delen met collega’s via de share-knop. Als tweede vind je in de app onder Messages de service-berichten terug van Microsoft over aanpassingen en nieuwe features van Office 365. Deze zijn ook beschikbaar in het standaard admin center, maar zijn daar moeilijker te vinden.
office 365 admin app

2. Vanop afstand met PowerShell werken in Office 365

Als je je mouwen wil oprollen en wat werk achter de schermen van de software wil verzetten, moet je zowel met PowerShell overweg kunnen als weten hoe je vanop afstand kan inloggen op Office 365 zodat je PowerShell kan gebruiken. Microsoft geeft je alvast de instructies om dat laatste te doen op technet. Je hebt zowel de mogelijkheid om PowerShell te gebruiken voor een apart onderdeel van Office 365 zoals Exchange of SharePoint, als om de verschillende onderdelen in één PowerShell-venster te bestieren.
[related_article id=”168103″]

3. Servicestatus controleren

Als je een service-panne vermoedt, is de logische eerste halte het Office 365 Service Health dashboard. Dat kan je oproepen via het administrator-portaal of via de directe link op status.office365.com. Op welke manier je er ook geraakt, je krijgt er de huidige status van Office 365 te zien. Maar dat dashboard is niet altijd beschikbaar of up-to-date. Er bestaan gelukkig nog andere plaatsen die je kan controleren. Sociale media zijn hiervoor een goede bron. Check de Twitter-accounts van @office365status en @office365health, waar je links vindt naar informatie over recente incidenten. Andere weblocaties die je kan consulteren zijn de Office 365-pagina’s van www.downdetector.com en www.isitdownrightnow.com.