Nieuws, slider

[VIDEO] ‘s Werelds eerste (zelf)rijdende winkel

In Shanghai rijdt de eerste Moby Mart rond: een mobiele supermarkt die op termijn zonder menselijke chauffeur naar klanten toerolt.

Zonder kassa

De Moby Mart, zoals de rijdende winkel ook wel wordt genoemd, doet het meest denken aan een glazen bus. Binnenin vinden klanten een aanbod aan verse producten zoals melk, snacks of lunchpakketten, maar bijvoorbeeld ook minder voor de hand liggende artikelen, zoals medicijnen zonder voorschrift. De producten kunnen gescand worden met de smartphone-ap, en worden automatisch afgerekend indien de klant de winkelmobiel verlaat, aldus het persbericht. In dat opzicht doet het concept ook wel denken aan Amazon Go, Amazons visie van de supermarkt zonder kassa’s.

 

 Zelfrijdend

De innovatie zit ‘em ook in de mobiliteit van de supermarkt: de Moby Mart zoekt zelf klanten op. Op dit moment wordt de bus nog aangestuurd door een menselijke chauffeur, maar in de toekomst moet het geheel volledig zelfrijdend worden. De energie moet het halen uit ingebouwde zonnepanelen op het dak van het voertuig, en een ingebouwde accu zorgt ervoor dat de winkel 24 op 24 uur toegankelijk blijft.

Deadline 2018

Het project is het gevolg van de samenwerking tussen een Zweedse start-up, een Chinees techbedrijf en de Chinese Hefei-universiteit. De rijdende winkel gaat nu door een proefperiode in Shanghai en moet tegen 2018 op de markt komen. Of die deadline ook daadwerkelijk wordt gehaald, is afwachten. Het voertuig is op dit moment nog niet uitgerust met veel van de slimme capaciteiten waar de oprichters mee uitpakken en lijkt zich voorlopig erg log voort te bewegen. Volgens de oprichters zal de Moby Markt zo’n 100.000 dollar kosten.

Bekijk onderstaande video om de Moby Mart door de straten van Shanghai te zien rollen:

 

 


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business