Verschillende Office-producten van Microsoft krijgen binnenkort een upgrade, maar vooral schuift Microsoft de vernieuwingen in notitie-app OneNote naar voren.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
“Augustus was een drukke maand met updates voor inking, app-beveiliging, Outlook en meer,” schrijft Kirk Koenigsbauer in naam van Microsoft. In een blogpost legt hij welke nieuwe functies we binnenkort mogen verwachten in de Office 365-suite.
 
Inking, de invoermethode waarbij je een pennetje gebruikt op je mobiele apparaat, wordt een van Microsofts paradepaardjes. Het bedrijf uit Redmond probeert de concurrentie voor te blijven door de OneNote-app geregeld van upgrades te voorzien. Ditmaal krijgt de app een wiskundig snufje mee.
 
OneNote zal je namelijk kunnen helpen bij het rekenen. Sterker nog, wanneer je een wiskundige formule opschrijft, kan de app die niet alleen voor je oplossen, maar ook stap voor stap laten zien hoe je de juiste uitkomst bereikt. De ‘wiskunde-assistent’ vertaalt de geschreven som naar ‘tekst’ wanneer je het geheel omcirkelt, en rekent die versie voor je uit. Dat betekent dat je niet enkel met natuurlijke getallen aan de slag kunt, maar ook bijvoorbeeld met algebra.

Daarnaast werd onder andere ook Windows Information Protection aangekondigd: een functie waarbij gebruikers documenten kunnen opdelen in de categorieën ‘werk’ of ‘persoonlijk’. Zo wordt het voor een IT-afdeling makkelijk om werk-gerelateerde documenten te beschermen of te verwijderen, terwijl de gebruiker de controle behoudt over persoonlijke bestanden.
 
De aangekondigde updates worden beschikbaar voor gebruikers van de Windows 10-versie van Office 365, verklaart Koenigsbauer.