Airbnb, maar dan voor je voorraad. Dat is het concept achter Stockspots, een on-demand warehousingdienst waarbij je aan kan kloppen voor extra opslagruimte.

Advertentie

Productieve restcapaciteit

Het idee is simpel: bedrijven benutten hun warenhuizen niet altijd ten volle. In bepaalde seizoenen zal de beschikbare stock groter zijn dan andere, waardoor er periodes zijn waarin opslagruimte overblijft. Via Stockspots kunnen bedrijven ervoor kiezen om dat teveel aan magazijnruimte van elkaar te huren, vergelijkbaar met het Airbnb-model. Zo moeten bedrijven niet investeren in een permanente uitbreiding van hun warenhuis, en wordt restcapaciteit toch productief gebruikt.

Netwerk

De start-up bouwde daarvoor een netwerk op van warenhuizen, verspreid over Nederland, en stampte daarnaast een online platform uit de grond. Op het platform worden aanbieders gekoppeld met vragende partijen. Bovendien kunnen voorraden via het ingebouwde warehousemanagement-systeem worden bekeken en beheerd op verschillende locaties. Ook verzendingen zijn mogelijk uit de externe warenhuizen, waardoor handelaars hun voorraad strategisch kunnen spreiden.

Ook in België?

Stockspots wordt opgetuigd door initiatiefnemers Remko Been en Coen de Lange, met steun van Topsector Logistiek en TKI Dinalog. De dienst gaat vanaf 1 oktober live. Oorspronkelijk zal Stockspots enkel actief zijn in Nederland, hoewel een uitbreiding naar België wel snel wordt verwacht, aldus Been. Op dit moment zijn de ondernemers al in gesprek met potentiële aanbieders in ons land, laat hij weten.

 

PostNL lanceert logistiek platform voor verse bloemen


 

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here